'Van Halst was de vijfde keus van Ajax voor functie, vier namen haakten eerder af'

'Van Halst was vijfde keuze Ajax'
7 april 2023 om 23:00
Laatste update: 8 april 2023 om 01:31

Jan van Halst is voorgedragen door de Raad van Commissarissen, maar was voor de club zelf bepaald niet eerste keus voor de functie. Dat wordt opgemerkt in Kick-off de podcast van De Telegraaf.

Ajax-watcher Mike Verweij meent dat er aan vier andere namen werd gedacht voordat Van Halst werd gepolst. Dat waren namelijk Frank de Boer, Marco van Basten, Edgar Davids en Keje Molenaar. Aanvankelijk hoopte Ajax dat Daley Blind na het WK in Qatar zou terugvallen in zijn functie, maar dat gebeurde niet.

Molenaar kwam onlangs nog in opspraak nadat de RvC van Volendam het wantrouwen in de advocaat uitsprak. Het leidde tot de nodige spanning bij Volendam. "Dat verraste me wel, moet ik zeggen", meent Verweij over de aanwezig van Molenaar op het lijstje. "Dus Van Halst was vijfde keuze bij Ajax."

Chef voetbal Valentijn Driessen is verbaasd dat Van Halst uiteindelijk is uitgekozen. "Je moet er natuurlijk alles aan doen om die jongens over te halen om het wél te doen. Van Halst heeft geen Ajax-DNA. Ik vind het een rare keuze."