Devyne Rensch van Ajax kan een transfer maken naar Liverpool of Manchester United

'Engelse top zoekt aanvallend ingestelde rechtsback en toont interesse in Rensch'

9 april 2023 om 15:17

Volgens de Britse voetbaljournalist Dean Jones kan Devyne Rensch rekenen op interesse van Manchester United en Liverpool. De nog altijd pas 20-jarige vleugelverdediger van Ajax zou op den duur een doomtransfer kunnen maken naar de Premier League.

Vooral United, de ploeg van Rensch' voormalig trainer Erik ten Hag, is op zoek naar een aanvallend ingestelde rechtsback. Een portretschets die precies voldoet aan de kwaliteiten van Rensch, die dit seizoen in 22 Eredivisie-wedstrijden voor de Amsterdammers goed was voor drie doelpunten en een assist.

Naast Rensch zouden ook twee andere Nederlanders in beeld zijn voor de vacature op rechtsachter bij The Red Devils, namelijk Jeremie Frimpong en Denzel Dumfries. Ook Benjamin Pavard van Bayern München wordt als mogelijke versterking genoemd.

Liverpool heeft eveneens enige zorgen op rechtsachter. Trent Alexander-Arnold, die gelangere tijd onomstreden was, beleeft een teleurstellend seizoen en werd in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Chelsea (0-0) zelfs nog op de bank gelaten door Jürgen Klopp. Joe Gomes stond ten koste van de Champions League-winnaar in het veld.

Rensch heeft nog een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff Arena, waardoor Ajax bij een eventueel bod hoog in de boom zou kunnen gaan zitten.