Tijjani Reijnders van AZ over een eventuele transfer naar bijvoorbeeld Ajax

Reijnders heeft voorwaarden voor vertrek al klaar: 'Kies niet zomaar ergens voor'

15 april 2023 om 10:31

Mocht Tijjani Reijnders AZ op den duur gaan verlaten, dan heeft hij een aantal voorwaarden voor zijn nieuwe club. De speelwijze is in eerste instantie een belangrijk aspect voor de 24-jarige middenvelder, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt in Alkmaar.

Ondanks interesse van meerdere internationale clubs, werd zijn contract bij AZ tot medio 2027 verlengd. "Ik zag het als een mooie beloning van een goede seizoenshelft. Bij een club waar ik het enorm naar mijn zin heb", aldus Reijnders, opgetekend door Voetbal International.

Uiteraard beseft ook hij dat het aannemelijk is dat hij de komende vier jaar niet daadwerkelijk voor AZ zal gaan spelen, mocht hij zich zo blijven ontwikkelen en de clubs aan hem blijven trekken. Zo zou onder meer Ajax haar oog hebben laten vallen op de spelmaker uit de ploeg van Pascal Jansen. "De voetballerij is een gekke wereld waarin dingen snel kunnen veranderen. Maar ik zal niet zomaar voor een andere club kiezen", zo zegt Reijnders.

"In de onderste regionen van een topcompetitie voetballen, past bijvoorbeeld niet bij mijn manier van spelen. Als ik alleen maar bij mijn eigen strafschopgebied sta te verdedigen, kom ik niet tot mijn recht. Je moet gelukkig zijn in het spel dat je speelt. Met AZ spelen we misschien wel het aantrekkelijkste voetbal in Nederland, een speelwijze waarbij ik in mijn kracht kom. Dat is voor mij heel belangrijk."

Reijnders speelde in het huidige seizoen in 28 Eredivisie-wedstrijden, kwam daarin driemaal tot scoren en gaf vier assists. Met AZ hoopt hij in het restant van de competitie Europees voetbal veilig te stellen. De ploeg is momenteel ook nog internationaal actief. Afgelopen donderdag werd er in het eerste treffen van de kwartfinales van de Conference League met 2-0 verloren van RSC Anderlecht. Reijnders speelde de volledige negentig minuten. Volgende week moeten de Alkmaarders in eigen huis op jacht naar een klein voetbalwonder om de halve finales te bereiken.