Van der Vaart herhaalt uitspraken over Gravenberch

Van der Vaart trekt zich niets aan van kritiek: 'Gravenberch is écht beter'

18 april 2023 om 20:45

Rafael van der Vaart blijft pal achter zijn woorden staan. De oud-international noemde Ryan Gravenberch een betere voetballer dan Jude Bellingham. Vervolgens werd hij overspoeld door een stortvloed aan kritiek. Spijt van zijn woorden heeft Van der Vaart allerminst.

In de Britse tabloids werd onder meer de spot gedreven met Van der Vaart en ook op social media waren de reacties niet mals. In de uitzending van Ziggo Sport wordt de voormalig spelverdeler daarop gewezen. "Is iedereen op de kast gejaagd? Dat heb ik wel vaker, ook thuis trouwens", knipoogt Van der Vaart.

Tabloids

"Ik heb daar niet zoveel mee. Het is mijn mening, maar ik snap wel dat mensen er mee oneens zijn." Spijt van zijn uitlatingen heeft Van der Vaart dan ook niet. "Ik vind het écht. Als iemand iets anders vindt, vind ik het ook prima. De keuze qua club maakt het verschil. Qua talent is hij veel beter dan Bellingham."

Volgens de analist krijgt Gravenberch simpelweg niet de kansen om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. "Als hij voor Tottenham had gekozen, was het beter geweest. Subtop klinkt zo negatief, maar dat vind ik nog steeds de top. Soms moet je een tussenstapje doen, om te laten zien hoe goed je echt bent", aldus Van der Vaart.