Gündogan voert privégesprekken met Barcelona: 'Volgens mij is dat normaal'

Ilkay Gündogan van Manchester City praat met FC Barcelona voor een transfer
19 april 2023 om 08:36

Ilkay Gündogan heeft gesprekken gevoerd met FC Barcelona. Dat bevestigt de middenvelder van Manchester City tegenover de Spaanse krant Sport. Het contract van de 32-jarige Duitser loopt aan het einde van het huidige seizoen af, waardoor hij transfervrij zou kunnen vertrekken.

Er kwamen al gelangere tijd geruchten naar boven over een mogelijke overstap van Gündogan naar Catalonië, die daar nu op ingaat. "Er zijn privégesprekken gevoerd ja, maar dat is normaal", zo vertelt hij. "Ik wil niet te veel in details treden, want er is nog niets besloten. Als dat wel het geval is, zijn jullie de eersten die het weten."

Gündogan staat sinds 2016 onder contract bij The Citizens, die hem destijds overnamen van Borussia Dortmund. Woensdagavond staat hij in de kwartfinales van de Champions League tegenover Bayern München. De ploeg van Pep Guardiola won de heenwedstrijd in eigen huis met 3-0, waardoor de halve finales lonken. "Bayern is de grootste club van Duitsland en ze vechten elk jaar voor alle prijzen. Ik ga er vanuit dat ze ook morgen hun best doen. Ze willen laten zien dat ze een van de beste teams ter wereld zijn."