‘Klotepenalty’s’ doen Heitinga de das om: ‘Kansen gekregen, maar niet benut’

Heitinga reageert verslagen op zoveelste tegenslag: ‘Gifbeker moet leeg’
30 april 2023 om 22:08

John Heitinga zit er verslagen bij na de KNVB Bekerfinale tegen PSV. De Ajax-coach heeft een aantal bemoedigende woorden voor zijn spelers, maar komt tot de conclusie dat de effectiviteit ontbrak op zondag. Na afloop van de wedstrijd vertelt Heitinga dat 'de gifbeker' leeg moet voor de Amsterdammers.

Heitinga loopt helemaal leeg bij ESPN, waar hij terugblikt op de met penalty's verloren wedstrijd. "Het was gewoon kut. Zeker als je ziet hoe erg de ploeg gestreden heeft. Dan krijg je kansen, maar benut je ze niet. Vooral in de tweede helft moeten we de 2-0 maken. Toch hebben we een goede reactie gegeven. Onze winnaarsmentaliteit was zichtbaar. Spel lag veel stil, maar we kwamen voor elkaar op. We wilden in de tweede helft een goal maken, maar dan wordt het 1-1 en dan die klotepenalty’s", blikt een gefrustreerde Heitinga terug.

Het mislopen van de KNVB Beker is de volgende tegenslag in een seizoen om snel te vergeten voor Ajax. "De gifbeker moet leeg, Hans. Dit zijn finales die je uiteindelijk wil winnen. Aan beide kanten werd de grens opgezocht, maar in de tweede helft slaat de vermoeidheid toe", vertelt Heitinga, die het vorige affiche tussen de teams er bijhaalt. "Als je de wedstrijd in Eindhoven ziet en die van nu, dan heb ik vandaag een ploeg gezien die echt voor elkaar wilde vechten", concludeert de trainer van de Amsterdammers.