Sneijder vindt dat Klaassen te schijterig is om een penalty te nemen

Sneijder haalt uit naar Ajacieden: "Gewoon te schijterig om een penalty te nemen"

1 mei 2023 om 21:45

Wesley Sneijder is hard voor de spelers van Ajax die zich aan het eind van de verlenging tegen PSV lieten wisselen. Volgens de recordinternational was bijvoorbeeld Davy Klaassen te bang om een strafschop te nemen.

In minuut 116 van de bekerfinale paste John Heitinga twee opvallende wissels toe. De jonge Mika Godts en Silvano Vos kwamen in het veld voor Steven Bergwijn en Klaassen. Met name laatstgenoemde moet het ontgelden.

"Die anderen die zich laten wisselen, die zijn te schijterig om een penalty te nemen", begint Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. Wilfred Genee vraagt zich af of dat wel het geval is. "Tuurlijk, als je 115 minuten kan spelen kan je ook de 120 volmaken en die bal opeisen. Het is angst, hij zat niet in de wedstrijd en was alleen maar met andere dingen bezig. Het is suggereren, maar ik zie dat, ik voel dat."

Sneijder nam zelf ook liever geen strafschoppen, maar deed het wel. "Ik was geen fan van penalty’s nee, ik had liever een vrije trap. Maar ik eiste hem wel op en ga er wel staan, die verantwoordelijkheid moet je nemen. En Klaassen met al zijn ervaring, die moet het niet van een ventje van zeventien af laten hangen", besluit hij.