Tegen welke landen spelen de Oranje Leeuwinnen in de Nations League?

3 mei 2023 om 12:15
Laatste update: 3 mei 2023 om 12:55

In het seizoen 2023/2024 wordt er voor het eerst een variant van de Nations League voor vrouwen georganiseerd. Uiteraard zijn voor Nederland ook de Oranje Leeuwinnen vertegenwoordigd. Tegen wie spelen zij eigenlijk in dit geheel nieuwe landentoernooi? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Net als bij het toernooi van de mannen, is ook de Nations League-variant voor vrouwen opgedeeld in divisies. De beste landen zitten in divisie A, de kleintjes in C. Nederland is de nummer zes van Europa en de nummer acht van de wereld, en dus mogen 'wij' in divisie A plaatsnemen.

Divisie A en B zijn opgedeeld in vier poules van vier landen, divisie C in vier van vier en een van drie. In totaal doen er dus 51 landen mee aan de Nations League. De winnaars van iedere poule plaatsen zich het seizoen later voor een divisie hoger, of, in het geval van divisie A, voor het eindtoernooi. Het land dat als laatste in de poule eindigt, degradeert.

Tegen wie spelen de Oranje Leeuwinnen in de Nations League?

De dames van bondscoach Andries Jonker nemen het in poule A1 op tegen Engeland, België en Schotland. Met Engeland wacht voor Oranje dus een weerzien met Sarina Wiegman, de bondscoach onder wie in 2017 het Europees kampioenschap werd behaald en twee jaar later de finale van het WK.


De Oranje Leeuwinnen treffen het Engeland van oud-bondscoach Sarina Wiegman in de Nations League.

De wedstrijden worden tussen september en december 2023 afgewerkt. Het eindtoernooi vindt in februari 2024 plaats in een nader te bepalen land.

Lees meer over:

Deel via