PSV verstevigt plek twee en stelt titelfeest Feyenoord uit door zege op Sparta

PSV wint nipt van stug Sparta
6 mei 2023 om 20:40

PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in het lastige uitduel met Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren klopten in de tweede helft nadrukkelijk op de deur op Het Kasteel en werden uiteindelijk beloond. 

Trainer Ruud van Nistelrooij koos onder meer voor Érick Gutiérrez in de basis. De Mexicaan liet zich de laatste weken meermaals negatief uit over zijn gebrekkige speeltijd en mocht het van de trainer laten zien. PSV had het lastig met Sparta, dat een knappe vijfde plek bekleedt in de Eredivisie. In de eerste helft ontstonden niet veel kansen en was de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven.

In de tweede helft bracht Van Nistelrooij onder meer Fabio Silva en Anwar El Ghazi binnen de lijnen en dat zorgde voor meer aanvallende impulsen. El Ghazi zorgde twintig minuten voor tijd voor de bevrijdende openingstreffer van PSV nadat de ploeg al enkele goede kansen kreeg.

PSV leek onderweg naar een eenvoudige overwinning, maar moest nog schrikken in de slotfase. Koki Saito kwam na een kopbal van André Ramalho plots één op één te staan met Walter Benítez, maar de Japanner kon het cadeautje niet uitpakken. Bij Sparta vroeg men om een strafschop, maar deze werd niet gegeven. Xavi Simons kreeg ook een grote kans, maar Nick Olij won de één op één.

Door de overwinning verstevigt PSV plek twee en moet Feyenoord tot volgende week wachten om het kampioenschap te pakken. De Rotterdammers treden dan in De Kuip op tegen Go Ahead Eagles. Sparta blijft op plek vijf staan, maar daar kan FC Twente zondag bij een overwinning overheen.