Ajax en AZ scoren niet in kansrijk duel en schieten weinig op met punt

Ajax en AZ spelen gelijk
6 mei 2023 om 22:56

Het duel tussen Ajax en AZ heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Ondanks de vele kansen werden de toeschouwers niet op een doelpunt getrakteerd in de Johan Cruijff Arena. Door het gelijkspel is de tweede plek verder dan ooit voor de Amsterdammers.

Trainer John Heitinga kon eindelijk weer over Mohammed Kudus beschikken en zette de Ghanees direct in de basis. Brian Brobbey maakte een goede indruk in de bekerfinale tegen PSV en startte ook. Bij AZ ontbrak Jesper Karlsson.

Ajax en AZ klapten er direct vol op in de openingsfase en dat leidde tot de nodige kansen. In de eerste helft raakte Brobbey onder meer de lat, schoot Mayckel Lahdo op de paal en ramde Steven Bergwijn een bal vol op de kruising. Ondanks de kansenregen gingen de ploegen met de brilstand richting de kleedkamer bij het rustsignaal.

In het tweede bedrijf ging de wedstrijd op dezelfde voet verder: beide ploegen kwamen vaak in kansrijke posities, maar zat er altijd een voetje van een verdediger in de baan van het schot. Brobbey stond in de weg van Klaassen bij een grote kans van de Amsterdammers. Er werd niet meer gescoord in Amsterdam, waardoor beide ploegen het met slechts één punt moeten doen.

Door de overwinning van PSV eerder op de avond moet Ajax zich nu volledig op het behouden van de derde plek richten. Achtervolger AZ volgt op twee punten achterstand, nummer twee PSV staat vijf punten voor. Ajax en AZ spelen nog drie wedstrijden om de derde plek, die een plek in de Conference League geeft, te pakken.