Van Bronckhorst ziet belangrijke sleutel voor Slot: 'Moet de stress weghalen'

Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord, kampioenschap Feyenoord
7 mei 2023 om 10:10
Laatste update: 7 mei 2023 om 10:43

Giovanni van Bronckhorst ziet de kampioensstress oplopen in Rotterdam. Feyenoord staat op een riante voorsprong en heeft de titel voor het grijpen, mits ze de komende weken geen misstappen begaan.

Van Bronckhorst weet als geen ander hoe het is om kampioensstress te ervaren. De Rotterdammer is de laatste trainer die met Feyenoord kampioen werd en dat ging niet zonder slag of stoot. Feyenoord kon in 2017 kampioen worden tegen Excelsior, maar ging hard onderuit. "De stad was al bezig met de voorbereiding op het kampioenschap. Ik had al vaker een titel meegemaakt, maar voor sommige spelers was het de eerste keer", vertelt Van Bronckhorst aan de NOS. Een week later werd uiteindelijk alsnog de titel veilig gesteld.

De voormalig trainer van Feyenoord geeft aan dat het weghalen van stress bij de spelers belangrijk is. "De mentale frisheid was belangrijk. We hebben die week een normale voorbereiding gehad, maar hebben ook een boottocht gemaakt met elkaar en samen geluncht. Om de stress weg te halen." De voormalig Feyenoorder ziet genoeg overeenkomsten met het Feyenoord van toen en van nu. "Een team dat er voor gaat en een drive heeft dat elke week te laten zien. Dat zit ook een beetje in het dna van Feyenoord: de strijd die we leveren. Dat gaat dit jaar gepaard met goed voetbal."

Na het kampioenschap koos Van Bronckhorst er voor om met Feyenoord de Champions League in te gaan. "Ook Slot kan nu voor het eerst met Feyenoord de Champions League in. Dat is iets moois om mee te maken, maar het is logisch als er nu belangstelling komt. Elke trainer maakt daar zijn afweging in. Ik vind Arne een hele verstandige man, die ook zijn keuzes verstandig maakt. Dat zal hij nu ook doen."