Onana staat voor halve finale CL: 'Misschien wel beter dan zijn Ajax-vorm'

André Onana speelt met Internazionale tegen AC Milan in de Champions League
10 mei 2023 om 08:24
Laatste update: 10 mei 2023 om 08:25

André Onana staat woensdagavond met Internazionale in de halve finales van de Champions League tegenover stadgenoot en aartsrivaal AC Milan. De Kameroense oud-doelman van Ajax maakt in het huidige seizoen een onuitwisbare indruk, zo stellen twee kenners van Italiaanse voetbal; Willem Haak en David Endt.

"Hij maakt een ontzettend solide indruk", aldus Haak in gesprek met de NOS. "Het is een betrouwbare keeper die dit seizoen nauwelijks op fouten te betrappen is." Endt is het daarmee eens. "Onana heeft uitstekend geprofiteerd van de mindere periode van Handanovic. Hij heeft geweldige reflexen en – wat je bij Ajax nog weleens zag – hij is minder druistig."

Volgens Endt, oud-teammanager van Ajax, wist men in Milaan uiteraard van de wijze waarop Onana afgelopen zomer uit de Arena vertrok. Hij kreeg van de UEFA een schorsing van een jaar opgelegd wegens een dopingovertreding en wilde daarna zijn contract in Amsterdam niet verlengen. "Maar daar hoor ik niks meer van. Ze kijken hier alleen naar hoe hij presteert. Ik vind hem misschien wel beter dan in zijn Ajax-vorm."

Haak gaat daarop verder. "Als je bij een club als Inter zo'n indruk maakt, dan presteer je wel iets. Als hij zo doorgaat, komt hij in het rijtje met Júlio César, Francesco Toldo en Walter Zenga." Hij stelt dat Onana, ondanks geruchten over interesse van Chelsea, voorlopig in het Giuseppe Meazza moet blijven. "Al zou het mij weinig verbazen dat hij daadwerkelijk vertrekt deze zomer. Voor een beter salaris en de Premier League… Maar dat is afwachten natuurlijk."

Endt zou er ook niet van opkijken. "Het is utopisch te denken dat die jongen met zijn hart en ziel voor Inter speelt. Die denkt helemaal niet aan die rijtjes."

AC Milan – Internazionale begint woensdag om 21.00 uur in het San Siro als heenduel. Volgende week dinsdag staat om dezelfde tijd de return gepland, uiteraard in hetzelfde stadion.