Bizarre statistieken voor Onana: Inter-doelman breekt bijzonder record

Onana breekt bijzonder record bij Internazionale
10 mei 2023 om 23:19
Laatste update: 10 mei 2023 om 23:21

Dat Andre Onana woensdagavond tegen AC Milan in de halve finale van de Champions League (0-2 zege) de nul hield namens Internazionale, mag amper een wonder heten. De afgelopen zomer transfervrij van Ajax overgekomen schreef met zijn bijzondere prestatie geschiedenis.

Onana hoefde tegen AC Milan wéér geen doelpunt tegen slikken in het miljardenbal: het was al voor de zevende keer dit seizoen dat de keeper niet hoefde te vissen in een Champions League-duel en daarmee brak hij een record. Nog nooit eerder wist een doelman in de clubgeschiedenis van de Nerazzurri vaker de nul te houden in Europa's meest toonaangevende clubcompetitie.

'Niet slecht voor een gratis transfer', stipt databureau Squawka fijntjes aan in een Tweet. Daarnaast verrichte niemand meer reddingen dan Onana deed: liefst 43 keer ranselde de doelman een inzet uit zijn doel. Tegen Viktoria Pilzen (0-2 en 4-0), FC Barcelona (1-0), FC Porto (1-0 en 0-0), Benfica (0-2) en dus AC Milan (0-2) hoefde Onana dit seizoen géén tegentreffer te incasseren.