Dennis te Kloese over een eventuele transfer van Santiago Giménez van Feyenoord

Nog geen biedingen voor Feyenoord-spits Giménez: 'Hij moet in dit ritme doorgaan'

12 mei 2023 om 10:46

Er hebben zich tot dusver nog geen clubs gemeld voor Feyenoord-spits Santiago Giménez. Dat vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese in gesprek met de Mexicaanse tak van ESPN. Hij hoopt dat de goaltjesdief ook volgend seizoen nog in De Kuip actief is.

"Ze sturen me elke week de lijst met clubs die ons bezoeken op het gebied van scouting", aldus Te Kloese. Hij stelt dat het vaak dezelfde clubs zijn die de Feyenoord-spelers in de gaten houden. "Maar dat wil niet zeggen dat er een transfer komt of dat er een aanbod wordt gedaan. Het is heel gewoon in Europa dat clubs soms jarenlang spelers volgen, zodat ze zich niet vergissen en op het juiste moment kunnen toeslaan."

De bestuurder vertelt vervolgens dat hij warme banden heeft met Giménez en diens familie. "We hebben afgesproken dat we open en transparant naar elkaar zullen zijn en dat we in acht nemen wat het beste is voor de speler en de club."

De publiekslieveling moest in de eerste seizoenshelft nog regelmatig stuivertje wisselen met Danilo, maar is na de winter een ondenkbare kracht in de basiself van de Rotterdammers. In 29 competitiewedstrijden scoorde hij tot dusver 14 keer. Bovendien was hij in de Europa League in 9 wedstrijden 5 maal trefzeker. "Het is mijn bescheiden mening dat hij in dit ritme moet doorgaan en nog sterker moet worden", zo vervolgt Te Kloese. Het aanstaande kampioenschap van Feyenoord lijkt een kwestie van tijd, waardoor de club zich gaat plaatsen voor de Champions League. "Die ervaringen neem je mee, zo kan hij stapje voor stapje zetten. Wij zullen hem pushen en de beste voorwaarden creëren om uit te blinken. Dat is goed voor hem en voor ons."

Hij ziet tenslotte dat de spits grote ambities heeft, en daar is hij maar wat blij mee. "Maar een dokter of advocaat ben je ook niet van de ene op de andere dag. Je moet je voorbereiden en veel leren."