Grote complimenten voor Feyenoord-revelatie: 'Het ontbrekende stukje in de puzzel'

Mats Wieffer krijgt louter complimenten en gaat kampioen worden met Feyenoord
13 mei 2023 om 14:39

Volgens Jean-Paul van Gastel en Karim El Ahmadi is Mats Wieffer de grootste positieve verrassing geweest bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder veroverde pas in januari een basisplaats bij de Rotterdammers, die hem aan het begin van het seizoen voor een prikkie overnamen van Excelsior. Aanstaande zondag kan hij bij een zege op Go Ahead Eagles voor het eerst kampioen worden van Nederland.

"Deze jongen komt uit de Keuken Kampioen Divisie, hè. Dan is het zo knap dat hij meteen op dit niveau presteert en in hetzelfde jaar ook nog eens het Nederlands elftal haalt", aldus Van Gastel in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

El Ahmadi is het daar volkomen me eens. "Het bijzondere is dat hij pas in een latere fase van het seizoen in beeld kwam, maar hij paste meteen in de ploeg en in de laatste fase had hij zelfs een sleutelrol bij het behalen van de titel. Wieffer is het ontbrekende stukje in de puzzel van Slot geweest."

Wieffer stond vanaf het uitduel tegen FC Groningen, aan het begin van het kalenderjaar, aan de aftrap van iedere competitiewedstrijd. Sindsdien wist hij één keer te scoren en vier assists te geven. Zijn prestaties werden beloond met een contractverlenging. De geboren Tukker ligt tot medio 2027 vast in De Kuip.