Het kampioenschap is binnen: Feyenoord bekroont feilloos seizoen met landstitel

Feest in Rotterdam: Feyenoord bekroont indrukwekkend seizoen met 16de landstitel

14 mei 2023 om 18:33
Laatste update: 14 mei 2023 om 18:39

Feyenoord heeft de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis binnen. De Rotterdammers versloegen Go Ahead Eagles met 3-0 en kunnen zich opmaken voor een mooi feest op de Coolsingel.

Voor de wedstrijd toonden de Feyenoord-fans een gigantisch spandoek waardoor de toon al gezet was voor het kampioensduel. Van de druk en de spanning was weinig te merken bij Feyenoord, dat hongerig aan de aftrap verscheen. De Rotterdammers zaten er al snel dicht op en namen het Eagles-doel meerdere keren onder vuur tot groot succes in de vijftiende minuut. Oussama Idrissi opende de score voor Feyenoord en al snel was het Santiago Gimenez die de draad verder oppakte. De Mexicaan haalde verwoestend uit, waardoor Feyenoord op een 2-0 voorsprong kwam.

Wat volgde was een gematigde eerste helft, waarin Go Ahead zo nu en dan gevaarlijk werd. Toch waren de Deventenaren niet in staat om een aansluitingstreffer te maken. De spelers gingen de rust in met een 2-0 tussenstand en Feyenoord leek op koers voor de titel.

Na rust was het even rustig in het kampioensduel, maar Igor Paixão bracht De Kuip voor de derde keer tot leven. De buitenspeler kreeg de bal op de rand van de zestien en krulde de bal daarna voortreffelijk binnen om de stand op 3-0 te zetten. Na dit doelpunt viel de wedstrijd enigszins stil en kon Feyenoord de score niet verder uitbouwen. De Eagles gingen ook niet voor een slotoffensief, waardoor de Rotterdammers de champagne klaar mogen zetten.

Feyenoord bekroont een geweldig seizoen met een landstitel en laat concurrenten PSV, AZ en Ajax achter zich. Er zijn nog twee speelrondes te gaan in de Eredivisie, waarin de Rotterdammers op 79 punten staan.