KNVB hakt knoop door: nieuwe datum FC Groningen - Ajax bekend

KNVB hakt knoop door: nieuwe datum FC Groningen - Ajax bekend

14 mei 2023 om 20:30

Het restant van het gestaakte duel tussen FC Groningen en Ajax wordt komende dinsdag om 15.00 uur ingehaald zonder supporters. Dat meldt de KNVB op zijn site. De wedstrijd werd op zondagmiddag gestaakt, omdat er met rookbommen en bierbekers gegooid werd.

De wedstrijd werd al vroegtijdig gestaakt door scheidsrechter Jeroen Manschot, omdat er rookbommen op het veld belandden. Na een korte hervatting was het alweer raak met de Groningen-supporters, die alweer met vuurwerk gooiden. De beslissing om de wedstrijd af te maken, wordt als volgt verklaard door de KNVB. "Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel mogelijk op het veld moeten worden beslist. In die lijn heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten dat FC Groningen – Ajax moet worden uitgespeeld".

De datum voor de afwerking van het restant wordt dus dinsdag 16 mei. Groningen heeft weinig om nog voor te vechten en daalt volgend seizoen af naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Ajax met AZ en PSV strijdt om plek twee en drie. Daarbuiten doet de KNVB nog onderzoek naar de incidenten van zondagmiddag en sluit het de zaak nog niet af.