Van Nistelrooij belicht situatie Simons: 'Krijg je met zulke kwalitatieve spelers'

Van Nistelrooij belicht situatie Simons: 'Krijg je met zulke kwalitatieve spelers'
15 mei 2023 om 08:02

Ruud van Nistelrooij gunt Xavi Simons een stap naar de Europese top, maar hoopt voor nu dat het toptalent bij PSV blijft. De coach ziet de toenemende interesse in Simons als een gevolg van zijn hoge kwaliteit en steekt de loftrompet over zijn pupil in De Telegraaf.

Van Nistelrooij is niet gek en erkent de interesse in Xavi Simons. "Dat krijg je met zulke kwalitatieve spelers. Maar wij gaan ervan uit dat hij PSV'er blijft en dat hij zich hier verder kan ontwikkelen. Als hij dit kan volhouden en stabiel en fit blijft, dan kan hij via PSV geweldige stappen maken naar de Europese top. Ik denk dat dat een geweldig doel is", vertelt de hoofdtrainer.

De sterspeler van de Eindhovenaren koos recent voor een nieuwe zaakwaarnemer, wat de nodige vragen in de media opleverden. Rafaela Pimenta werd ingeruild voor Darren Dein, maar Van Nistelrooij zoekt hier weinig achter. "Ik denk niet dat die wisseling veel invloed heeft op de keuze van een speler. Xavi weet goed wat hij wil, wat het beste is voor zijn carrière. Ik denk niet dat daarin heel veel verandert".

Simons besliste zondagavond het duel met Fortuna Sittard (2-1, red.), wat voor een lofzang zorgde van zijn hoofdtrainer. "Het is een ongekend eerste volledige seizoen in zijn profcarrière. Want dat beleeft hij hier. Als je daar over nadenkt, wat hij allemaal heeft gepresteerd, is dat bizar. Op die leeftijd al zo'n seizoen met zo veel rendement. Meegedaan op het WK, gedebuteerd als international", zegt Van Nistelrooij na de zege op Fortuna.