Xavi Simons is reddende engel voor PSV met een beauty, AZ walst over Emmen heen

PSV ontsnapt via Xavi Simons, AZ walst over FC Emmen en hijgt in de nek van Ajax
14 mei 2023 om 22:16

PSV kruipt dankzij Xavi Simons door het oog van de naald en pakt belangrijke punten in de strijd om plek twee. Aan de andere kant van de top vier droogt AZ met FC Emmen af en hijgen de Alkmaarders nu in de nek van Ajax, dat nog een wedstrijd moet inhalen.

PSV - Fortuna Sittard

In het eigen Philips Stadion vocht de nummer twee van de Eredivisie zich langs Fortuna Sittard, met een hoofdrol voor Xavi Simons. Al in de vierde minuut was het verrassend genoeg raak voor Fortuna, wiens spits Paul Gladon met een omhaal scoorde. PSV revancheerde zich na 25 minuten dankzij een treffer van Luuk de Jong, maar bleef het moeilijk hebben tegen de opponent uit Sittard. Uiteindelijk was het Xavi Simons die in de laatste tien minuten voor de 2-1 tekende. Met een verwoestende uithaal redde het toptalent PSV, dat nu stevig op de tweede plek staat.

AZ - FC Emmen

Voor AZ ging het daarentegen een stuk makkelijker. De Alkmaarders maakten gehakt van FC Emmen. AZ opende het gala in de dertiende minuut door een goal van Sven Mijnans. Nog geen twee minuten later breidde Myron van Brederode de score tot 2-0 uit. In de 23e minuut deden Tijjani Reijnders en Sam Beukema Emmen pijn uit een standaardsituatie. De centrale verdediger toucheerde de vrije trap van Reijnders lichtelijk voor de 3-0. Beukema maakte daarna zijn tweede en Jordy Clasie drukte zijn stempel op de wedstrijd met de 5-0. Emmen deed nog wat terug met de 5-1 van Richaro Zivkovic, maar het was niet genoeg.