Dit is het salaris van Slot bij Feyenoord

Wat verdient succestrainer Arne Slot als hoofdtrainer van Feyenoord?

16 mei 2023 om 12:30
Laatste update: 16 mei 2023 om 12:32

Feyenoord werd afgelopen zondag landskampioen van Nederland onder leiding van Arne Slot. Dat heeft ervoor gezorgd dat de succestrainer nog meer onder een vergrootglas ligt dan dat hij daarvoor al lag. Wat verdient Slot eigenlijk bij Feyenoord? VoetbalNieuws legt het je uit.

Miljoenen voor Slot

Slot tekende eind 2020 een contract tot 2024 in De Kuip, wat hij in de zomer van 2022 met één jaar verlengde. Dat heeft hij vast en zeker voor het sportieve perspectief gedaan maar ook de financiële kant is niet mis. Volgens Valentijn Driessen, chef-voetbal van De Telegraaf, verdient de oefenmeester zo’n twee miljoen per jaar op. Daar kwam door het behaalde landskampioenschap ook nog eens een vorstelijke bonus van meer dan een miljoen euro bij.


Arne Slot viert het landskampioenschap van Feyenoord na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Nog meer in het vat

De prestaties die Slot met Feyenoord levert hebben hem veel bekijks van grote clubs uit Europa opgeleverd. Zo worden Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt met hem in verband gebracht. Of Slot daadwerkelijk uit Rotterdam gaat vertrekken blijft de vraag, maar dat ze er daar intern alles aan gaan doen om hem in De Kuip te houden is duidelijk. Algemeen directeur Dennis te Kloese gaf na afloop van de kampioensfestiviteiten al aan dat ze met een duidelijk plan gaan komen om de oefenmeester in ieder geval nog één jaar voor de groep te houden. Een flinke financiële vooruitgang is één van de onderdelen van dat plan.