PSV doet alles voor langer verblijf Xavi Simons: 'Nog minimaal één jaar hier'

PSV doet veel voor langer verblijf Simons
17 mei 2023 om 08:45

PSV heeft er alle vertrouwen in dat Xavi Simons nog minimaal één jaar in Eindhoven blijft. Het Eindhovens Dagblad heeft de factoren die daar aan bijdragen op een rijtje gezet.

De grootste nachtmerrie van PSV zou een vertrek van Simons zijn. Het verhaal van het talent is bekend: hij werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt bij Paris Saint-Germain en ontwikkelt zich stormachtig in het Philips Stadion, waardoor zijn marktwaarde momenteel de pan uit rijst. Een clausule in het contract van Simons kan alleen roet in het eten gooien, maar daar gaan de Eindhovenaren niet vanuit.

Volgens het ED is PSV van plan om een team om Simons heen te bouwen. Het transferbeleid wordt dus op de kwaliteiten van de middenvelder annex aanvaller aangepast en daarnaast zou hij ook een financiële upgrade tegemoet kunnen zien. Simons krijgt naar verluidt 'een verbintenis die past bij zijn huidige status'. Daar hoort ook meer verantwoordelijkheid op en buiten het veld bij.

Simons heeft geen voorkeur voor Frankrijk

PSG kan Simons voor twaalf miljoen euro terugkopen van PSV, maar daar heeft de speler zelf het hoogste woord in. Hij zou zelf een voorkeur hebben voor clubs uit Engeland of Spanje. 'Mocht er van een andere club een bod van pakweg 30 of 40 miljoen euro op tafel komen, dan neemt PSV een risico bij weigering', klink het in het ED.