Manchester City wint van Real Madrid in de halve finale van de Champions League

City overklast Real Madrid in eigen huis en plaatst zich soeverein voor CL-finale

17 mei 2023 om 22:50
Laatste update: 17 mei 2023 om 23:44

Manchester City heeft woensdagavond voor de tweede keer in de clubhistorie de finale van de Champions League bereikt. The Citizens overklasten negentig minuten lang Real Madrid in eigen huis en wonnen de return van de halve finale met 4-0. In de eindstrijd in Istanbul staat de ploeg tegenover Internazionale.

City opende ijzersterk en duwde Real vrijwel de gehele eerste helft terug op zijn eigen helft. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor niemand minder dan Erling Haaland. Een piekfijne voorzet van Jack Grealish leek de openingstreffer op te leveren, maar de uitstekend keepende Thibaut Courtois lag op de doellijn in de weg.

Amper tien minuten later was het wel raak. Kevin De Bruyne bereikte de vogelvrije Bernardo Silva in de zestien met een splijtende steekpass, waar de Portugees wel raak mee wist. Hij schoot onberispelijk raak. Een knal op de lat was het enige wapenfeit dat Real in de eerste helft liet zien, want in de 37e minuut maakte Silva al de 2-0. Ilkay Gündogan schoot op doel, maar zijn inzet werd geblokt. Silva was er als de kippen bij om een verdubbeling van de voorsprong tegen de touwen te koppen.

Real had in de tweede helft dan wel meer balbezit dan de eerste, maar kansen leverde het vrijwel niet op. Als die er al waren, kwamen ze vooral in de omschakeling van Manchester City. Zo was Haaland voor de derde keer op de avond dichtbij een treffer, maar na een schitterend hakje van Gündogan lag Courtois weer in de weg. Eder Militão werkte een kwartier voor tijd een kopbal van Manuel Akanji in eigen doel. In de blessuretijd bepaalde Julian Álvarez de eindstand op 4-0.

Zodoende plaatst Manchester City zich voor de finale tegen Internazionale, die op 10 juni in Istanbul wordt gespeeld.