AZ verliest van West Ham United en grijpt naast Conference League-finale

AZ ligt uit de Conference League
18 mei 2023 om 22:54
Laatste update: 18 mei 2023 om 22:56

AZ ligt uit de Conference League. De Alkmaarders verloren in eigen huis met 0-1 van West Ham United en dus stoten de Engelsen door naar de finale van het Europese toernooi.

AZ verloor de heenwedstrijd met 2-1 en dus was de opdracht in Alkmaar duidelijk. De ploeg van trainer Pascal Jansen moest in eigen huis winnen om minimaal een verlenging af te dwingen. De aanvallende intenties van AZ waren vanaf de aftrap duidelijk. Tijjani Reijnders en Jesper Karlsson waren gevaarlijk met afstandsschoten, terwijl namens West Ham Lucas Paquetá dichtbij de openingstreffer was. De Braziliaanse middenvelder trof met een gevaarlijk schot de paal.

In het tweede bedrijf was AZ direct gevaarlijk via Sven Mijnans. De creatieve middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden door Alphonse Aréola. Aan de andere kant was sterspeler Declan Rice dreigend met een afstandsschot, maar AZ-goalie Mathew Ryan was alert. In de slotfase werden beide ploegen niet meer echt gevaarlijk, maar in de extra speeltijd ontsnapte Pablo Fornals aan de AZ-denfensie en besliste de wedstrijd: 0-1

Het duel eindigde in 0-1 en dus plaatst West Ham United zich voor de finale van de Conference League, waarin de Engelsen het gaan opnemen tegen de winnaar van FC Basel - Fiorentina. Voor AZ eindigt het Europese avontuur, waardoor de focus volledig op de Eredivisie kan.