AZ gaat maatregelen nemen

Eenhoorn kondigt maatregelen aan bij AZ: 'Dit laten we niet over onze kant gaan'

19 mei 2023 om 17:14

AZ gaat maatregelen nemen naar aanleiding van de incidenten op de tribune van het AFAS Stadion tijdens het Conference League-return tegen West Ham United. Daar klapt algemeen directeur Robert Eenhoorn vrijdag mee uit de school.

Vlak na het laatste fluitsignaal ging het mis op de hoofdtribune van AZ. Alkmaarse relschoppers gingen fans van West Ham te lijf. Na afloop van de persconferentie van Pascal Jansen van afgelopen vrijdag kondigt Eenhoorn maatregelen aan. "Laat duidelijk zijn dat dit consequenties gaat hebben, maar eerst willen we alle feiten en informatie op een rijtje hebben. Dit laten we niet over onze kant gaan", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

"Als we alle info hebben verzameld gaan we acteren op verschillende manieren, maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen." Wat zeker is, is dat er een sanctie vanuit de UEFA gaat komen. Afgelopen seizoen liep AZ namelijk een voorwaardelijke straf op. Bij een nieuw incident worden er vakken achter het doel gesloten. Het zou ook nog kunnen dat de Alkmaarders een nog zwaardere straf opgelegd gaan krijgen.

Ook Jansen ging tijdens het persmoment nog in op de ongeregeldheden. De trainer keurt alles volledig af. "De spelers hebben met gepaste wijsheid aangegeven dat ze dit afkeuren."