De hoogte van de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Slot is vijf miljoen

'Clausule lekt uit: voor dit bedrag is Slot komende zomer op te halen in De Kuip'

26 mei 2023 om 11:02

Tottenham Hotspur kreeg donderdagochtend het tegenvallende bericht dat Arne Slot nog minimaal één jaar bij Feyenoord blijft. Volgens De Telegraaf schrokken de Spurs van de afkoopsom die de Rotterdammers voor hun succestrainer wilden, maar is het nu ook bekend voor welk bedrag hij komende zomer is op te halen in De Kuip.

In een vijf uur lang durend gesprek bespraken Dennis te Kloese – algemeen directeur van Feyenoord – en Rafaëla Pimenta – zaakwaarneemster van Slot – de zaken betreffende de toekomst van Slot. De zaakwaarneemster was daarin ook de stem en het oor van Tottenham, maar ook zij kon in eerste instantie niet losweken welk bedrag de Rotterdammers voor hun oefenmeester wilden hebben.

Volgens De Telegraaf gaf Te Kloese al wel snel openheid van zaken betreffende de clausule in het contract van Slot, die aankomende zomer in werking treedt. De gelimiteerde transfersom waarvoor de coach uit De Kuip kan worden gehaald bedraagt vijf miljoen euro. Pas op het laatste moment deelde Feyenoord mee dat Tottenham aan een bedrag van rond de twintig miljoen euro moest denken om Slot nu naar Londen te krijgen.

Zo ver komt het niet, want Slot openbaarde donderdagochtend nog één jaar bij Feyenoord te willen blijven. "Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij. Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd”, aldus Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad.