Xavi respecteert keuze Messi: 'Misschien was het plaatje niet zo duidelijk'

Xavi respecteert keuze Messi: 'Misschien was het plaatje niet zo duidelijk'

8 juni 2023 om 17:18
Laatste update: 8 juni 2023 om 17:20

Xavi Hernández heeft begrip voor de keuze van Lionel Messi om een contract te tekenen bij Inter Miami CF in plaats van bij FC Barcelona. De 35-jarige sterspeler liet zelf weten dat een terugkeer naar zijn grote liefde haast onmogelijk was.

Xavi hoopte Messi weer in zijn armen te sluiten, nadat de Argentijnse vedette bekendmaakte dat hij Paris Saint-Germain ging verlaten. "De afgelopen twee jaar had hij het niet naar zijn zin in Parijs. Hij wilde dit soort druk niet meer. Hij is de beste speler ooit. Maar dit is zijn persoonlijke beslissing die we moeten respecteren", zegt de oefenmeester tegenover Spaanse media.

De ex-ploeggenoten spraken elkaar verschillende keren over een eventuele terugkeer van Messi naar Catalonië. "We waren allemaal enthousiast door de gesprekken. Eerst hij, toen ik en toen de club. Maar vaak wil je iets en lukt het toch niet omdat de omstandigheden er niet naar zijn. Misschien was het plaatje bij hem niet zo duidelijk", aldus Xavi.

"Maar vaak kunnen we niet bedenken hoe het is om in iemand anders zijn schoenen te staan", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Het is ook zeker niet makkelijk om Messi te zijn. Hij moet zich altijd perfect gedragen, hij moet perfect zijn op het veld en moet altijd de beste zijn."