Peter Bosz wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV

ED: 'Bosz krijgt garanties en tekent contract tot medio 2026 bij PSV'

10 juni 2023 om 07:00
Laatste update: 10 juni 2023 om 07:02

De overstap van Peter Bosz naar PSV is zo goed als rond. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. De 59-jarige oefenmeester wordt de nieuwe trainer van de Eindhovenaren en daarmee de opvolger van de zelf opgestapte Ruud van Nistelrooij.

De krant stelt dat de aanstelling van Bosz binnen afzienbare tijd bekend wordt gemaakt, naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag. Dan zouden de laatste puntjes op de i worden gezet en kan PSV haar kersverse trainer presenteren. Vrijwel iedereen zou er dan ook vanuit gaan dat de deal niet meer mis kan gaan.

Vrijdagavond voerden beide partijen uitgebreide gesprekken. Die zouden nogal stevig zijn verlopen, omdat Bosz een aantal garanties eiste voor hij aan zijn taken wilde beginnen. Zo zou Bosz, die sinds oktober 2022 zonder werk zit, toezeggingen willen over investeringen in de spelersgroep en het behoud van een aantal sterkhouders. Die heeft hij deels gekregen. De kans lijkt echter groot dat Ibrahim Sangaré de club gaat verlaten. Met dat geld kunnen uiteraard inkomende transfers worden gerealiseerd, waaronder het aantrekken van Ricardo Pepi.

Bosz tekent tot medio 2026 en moet PSV aan het eerste kampioenschap sinds 2018 helpen. Bovendien wil hij zich koste wat kost kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. De selectie begint op 3 juli al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en kan een dikke maand later, op 4 augustus, voor het eerst écht aan de bak als de strijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma staat.