Bosz wordt maandag gepresenteerd bij PSV

ED: Bosz wordt maandag gepresenteerd bij PSV, zaakwaarnemer had 'stevige eisen'

11 juni 2023 om 10:41
Laatste update: 11 juni 2023 om 10:42

Peter Bosz wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag gepresenteerd bij PSV. De 59-jarige oefenmeester heeft vrijdagavond een akkoord bereikt met de Eindhovenaren.

Voordat PSV de komst van Bosz kenbaar maakt, wil de Eindhovense club eerst nog een aantal benoemingen in de technische staf realiseren, meldt het Eindhovens Dagblad. Bosz zal in ieder geval zijn vaste assistent Rob Maas en fysiek coach Terry Peters meenemen. Algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart zijn bezig met het invullen van de overige vacatures.

Over het contract van Bosz moest nog lang worden onderhandeld. 'Duidelijk is ook dat de zaakwaarnemer van Bosz stevige eisen had aangaande de voorwaarden van de trainer en voor zichzelf geen malse financiële eisen had', schrijft het ED. 'Aangenomen werd dat PSV en Bosz er qua arbeidsvoorwaarden zonder problemen uit zouden komen, maar dat was nog even buiten Fazeli gerekend. Naar nu blijkt, is vrijdagavond laat een klap op de zaak gegeven en waren alle obstakels weg.' 

Bosz tekent tot medio 2026 in Eindhoven en hoopt daar de eerste titel sinds 2018 te veroveren. De Nederlandse oefenmeester kan al snel aan de bak: PSV begint op 3 juli al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een maand later staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma.