Verbazing bij Sparta over Ajax-nieuws: 'Steijn volgend seizoen voor de groep'

Verbazing bij Sparta over Ajax-nieuws: 'Steijn volgend seizoen voor de groep'
12 juni 2023 om 09:15

Bij Sparta zijn ze verbaasd over het nieuws dat Ajax geïnteresseerd is in Maurice Steijn. Volgens Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, hebben de Amsterdammers nog geen contact opgenomen met de Rotterdammers.

"Op dit moment is er wat ons betreft nog niets aan de hand", aldus Nijkamp tegenover RTV Rijnmond op Het Kasteel. "Ik heb net ook op mijn mobiel gekeken en er zijn wat dingen gaande, maar ik heb morgenochtend een gesprek met Maurice en daar wil ik het eigenlijk bij laten."

"Wij hebben nog altijd het voornemen om er een tweede seizoen aan vast te plakken, want hij heeft gewoon een doorlopend contract", vervolgt de technisch directeur. "Ik ben verrast als dit waar is. We gaan het zien."

Nijkamp heeft nog geen zin om te speculeren over een mogelijke opvolger voor Steijn. Zo is bijvoorbeeld Ron Jans een optie. "Die is beschikbaar. Maar zo zijn er nog een aantal trainers, mocht dit zich doorzetten. Tot op heden is dat nog niet het geval. Maurice staat volgend seizoen voor de groep bij deze club", aldus Nijkamp. "Waarom zou ik anders denken? Als het zo is dat Ajax interesse heeft, dan zullen ze mij moeten bellen en dat is nog niet gebeurd."

Steijn heeft nog een contract tot medio 2024 bij Sparta. Algemeen directeur Manfred Laros benadrukt dat er een afkoopsom betaald zal moeten worden. "Elke doorlopende overeenkomst resulteert uiteindelijk in een afkoopsom als je die wil afkopen. We gaan het morgen wel zien. Als zo'n club komt, dan streelt dat. Dat kan natuurlijk ook niet anders. Als het zo is, dan zijn wij natuurlijk ook heel erg trots. Maurice heeft het fantastisch gedaan."