Mislintat speelt 'paniekvoetbal' bij Ajax: 'Hoop op Ten Hag-scenario met Steijn'

Mislintat speelt 'paniekvoetbal' bij Ajax: 'Hoop op Ten Hag-scenario met Steijn'

12 juni 2023 om 07:14
Laatste update: 12 juni 2023 om 07:14

Volgens Valentijn Driessen is er sprake van 'paniekvoetbal' bij Sven Mislintat nu Maurice Steijn de nieuwe trainer van Ajax moet worden. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat de Amsterdammers hopen op een 'Erik ten Hag-scenario'.

FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen is volgens de ochtendkrant afgehaakt door 'een kink in de kabel' bij de onderhandelingen. Sparta Rotterdam-trainer Steijn staat nu op pole position om John Heitinga op te volgen. 'Met daarbij de hoop op een Erik ten Hag-scenario met Steijn, die evenwel nauwelijks internationale ervaring heeft. De Hagenaar past niet echt in het door Mislintat geschetste profiel en heeft iets te bewijzen bij het Ajax in verval', aldus Driessen.

De journalist is nog niet onder de indruk van Mislintat en haalt Twente-td Jan Streuer aan als voorbeeld. 'Dit seizoen werkte FC Twente met een spelersbudget van acht miljoen euro. Hetzelfde bedrag als in het seizoen 2017-2018 toen Jan van Halst het voor het zeggen had. De nieuwe technisch commissaris van Ajax presteerde het toen in Enschede om met het vierde budget van Nederland als laatste te eindigen en te degraderen uit de Eredivisie.'

Driessen is onder de indruk van Streuer. 'Onbegrijpelijk dat een man met een dergelijk trackrecord – eerder hielp hij mee Vitesse op te stoten in de vaart der volkeren – over het hoofd is gezien door Ajax, PSV of Feyenoord. PSV deed met Earnest Stewart nog de beste zaken. Ajax vertrouwt op de veredelde scout Mislintat en Feyenoord zoekt nog steeds een technisch manager naast algemeen directeur Dennis te Kloese', sneert hij naar Mislintat.