'Staf van Ajax krijgt vorm: naast Maduro is ook Bakkati in beeld als assistent'

Saïd Bakkati moet naast Hedwiges Maduro ook assistent worden bij Ajax
12 juni 2023 om 13:48

Ajax is voornemens om de technische staf van Ajax snel rond te maken. Naast Maurice Steijn en Hedwiges Maduro mikken de Amsterdammers volgens de toonaangevende Nederlandse media ook op Saïd Bakkati.

Eerder deze maandag meldden Nederlandse media dat Steijn al mondeling akkoord is met Ajax over een driejarig contract. Naast Steijn moeten nu ook Maduro en Bakkati in de Amsterdamse boot gaan stappen.

Maduro geldt als een groot talent in het trainersvak. De voormalig international die in totaal ook zeventig keer uitkwam in de hoofdmacht van Ajax, gaat Almere City verlaten voor een rol bij de club waar hij als kleine jongen groot is geworden.

Bakkati is de tweede assistent die door Ajax is gepolst. De voormalig profvoetballer heeft ook al de nodige ervaring in die rol opgedaan. Bakkati is assistent-trainer geweest bij FC Cincinnati, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord. Hij staat vooral bekend als de tweede rechterhand van Dick Advocaat, die naast Cor Pot de laatste jaren ook voor hem een plek in de technische staf heeft gereserveerd. Dat was afgelopen jaar het geval bij ADO Den Haag.