'Nieuwe transfersoap op komst: Mbappé zet PSG onder druk met brief'

'Nieuwe transfersoap op komst: Mbappé zet PSG onder druk met brief'

12 juni 2023 om 22:32
Laatste update: 12 juni 2023 om 22:39

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain via een formele brief laten weten dat hij zijn contract niet zal verlengen met één jaar. Hierdoor loopt de 24-jarige sterspeler in de zomer van 2024 uit zijn contract.

Mbappé stond afgelopen zomer voor een lastige keuze: blijven in Parijs of vertrekken naar Madrid. Hij koos uiteindelijk voor het eerste, maar dit leverde wel een ware transfersoap op. Met hangen en wurgen verlengde de 24-jarige aanvaller zijn contract in het Parc des Princes tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen. Naar verluidt kan deze optie tot eind juli gelicht worden, maar L'Équipe meldt dat Mbappé aan PSG heeft laten weten dat hij dit niet gaat doen.

PSG zit hierdoor in een lastige situatie. Als de Parijzenaren nog willen cashen voor hun sterspeler, zullen ze de Fransman van de hand moeten doen. Echter wil de clubeigenaar Mbappé dolgraag in Parijs houden. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez liet afgelopen weekend nog weten dat hij de aanvaller dolgraag naar de Spaanse hoofdstad ziet komen. De kans wordt steeds aannemelijker dat Mbappé hier zelf ook voor openstaat.