Lof voor Spertsyan: 'Is een creatieve speler en Ajax schreeuwt om creativiteit'

Lof voor beoogde Ajax-aanwinst: 'Gaat Ajax van de nodige creativiteit voorzien'

13 juni 2023 om 21:55

De beoogde zomerversterking van Ajax, Eduard Spertsyan, gooit nu al hoge ogen. VoetbalPrimeur-redacteur Nordin 't Hart geeft aan onder de indruk te zijn van de Armeen bij #DoneDeal de podcast. Het transfertarget heeft de specifieke kwaliteiten, waar ze in het afgelopen seizoen in Amsterdam naar smachtten.

Spertsyan, die bij FK Krasnodar in Rusland speelt, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. Bij #DoneDeal de podcast zijn ze gecharmeerd van de middenvelder. "Ik heb wat beelden gekeken en statistieken erbij gehaald en was best wel onder de indruk eigenlijk. Hij is ook gelinkt aan Feyenoord en PSV. Het is een creatieve speler en we hebben Ajax afgelopen seizoen gezien: die schreeuwen echt om creativiteit. Goed rechterbeentje en heeft ook een eindproduct. Veel goals en assists (allebei veertien) in de Russische competitie, dus ik denk dat hij het Ajax-middenveld van nieuw vuur en creativiteit kan voorzien", stelt 'T Hart. 

Redacteur Lars Teunissen haakt hierop in en gaat in op de persoonlijkheid van Ajax-target Spertsyan. "Het is wel echt een clubman voor Krasnodar. Hij denkt niet: ik moet zo gauw mogelijk naar Europa. Vorig jaar in december was er al voldoende interesse uit Europa, PSV werd destijds ook genoemd. Maar toen weigerde hij ergens heen te gaan, want hij wilde koste wat kost de Russische beker winnen voordat hij wegging." Helaas voor Spertsyan ging deze droom niet in vervulling. Krasnodar verloor afgelopen zondag op strafschoppen van CSKA Moskou in de bekerfinale.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!