Ajax slaat slag: 'Akkoord met Bakkati bereikt, Steijn op woensdag gespresenteerd'

Ajax slaat slag: 'Akkoord met Bakkati bereikt, Steijn op woensdag gespresenteerd'
13 juni 2023 om 20:00
Laatste update: 13 juni 2023 om 20:02

Ajax heeft een akkoord bereikt met Saïd Bakkati over een contract tot 2026, meldt De Telegraaf. De nieuwe rechterhand van Maurice Steijn komt over van ADO Den Haag. De aankondiging van Steijn zal vermoedelijk op woensdag komen. Daarnaast wacht Ajax nog op een overeenkomst met Hedwiges Maduro.

Met dat nieuws pakte De Telegraaf op dinsdagavond uit. Nadat Ajax een akkoord bereikte met Sparta-trainer Maurice Steijn, kwam ook zijn toekomstige assistent Bakkati een contract tot de zomer van 2026 overeen. In Amsterdam wachten ze nu alleen nog op de witte rook van Maduro, die op dit moment bij het reeds gepromoveerde Almere City werkt. Zijn contract loopt tot medio 2024 in Flevoland, waardoor Ajax een afkoopsom zou moeten betalen. Hier worden geen problemen verwacht en de hoofdstedelingen hopen het drietal dan ook op woensdag te presenteren.

Steijn eindigde zesde met Sparta Rotterdam en genoot de interesse van Ajax. De Amsterdammers hebben snel gehandeld en betaalden zo'n 400.000 euro om Steijn los te weken bij de Kasteelclub. Bakkati was dit seizoen assistent van coach Dick Advocaat bij ADO Den Haag. Dit deed hij in het verleden bij FC Cincinnati, Feyenoord, PEC Zwolle, Reading én Jong Ajax.