Steijn bedankt Sparta na overstap naar Ajax: 'Hebben iets moois neergezet'

Steijn bedankt Sparta na overstap naar Ajax: 'Hebben iets moois neergezet'

14 juni 2023 om 11:32

Ajax heeft de komst van Maurice Steijn wereldkundig gemaakt. De trainer is trots op de prestaties die hij bij Sparta Rotterdam neer heeft gezet, laat hij weten op de clubsite.

Steijn nam eind vorig seizoen het stokje over van Henk Fraser bij Sparta. De trainer wist met zijn ploeg op miraculeuze wijze degradatie te voorkomen door tien punten te pakken in vier wedstrijden. Het afgelopen seizoen werden de Rotterdammers zelfs zesde in de Eredivisie, waardoor ze zich plaatsten voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin was FC Twente in de finale uiteindelijk te sterk. "Ik kan terugkijken op een geweldige periode bij Sparta, waarin we iets moois hebben neergezet", aldus Steijn op de clubsite.

"De afgelopen veertien maanden heb ik met heel veel plezier gewerkt op Het Kasteel", vervolgt Steijn. "Ik wil alle spelers, stafleden en supporters heel veel succes wensen voor de toekomst." Steijn heeft een contract tot medio 2026 getekend bij de Amsterdammers. Het is de eerste keer dat de trainer in de top aan de slag gaat.