Weghorst stelt probleem aan de kaak: 'Het hoeft niet mooi of frivool te zijn'

Weghorst stelt probleem aan de kaak: 'Het hoeft niet mooi of frivool te zijn'
18 juni 2023 om 20:30

Het Nederlands elftal moet zakelijker gaan spelen volgens Wout Weghorst. Het voetbal hoeft niet altijd mooi of verzorgd te zijn om een resultaat te behalen, aldus de spits tegenover de NOS.

Weghorst stelt dat de Oranje-internationals meer van zichzelf moeten eisen. "Dat je ten koste van alles het maximale eruit wil halen. Daarvoor zal je tot het gaatje moeten gaan", begint de spits. "We moeten goed gaan beseffen hoe je in het hedendaagse voetbal tot resultaat komt. Het hoeft niet mooi en frivool. Tuurlijk is Nederland een land dat verzorgd voetbal wil spelen, maar je moet goed kijken naar wat er gevraagd wordt in het hedendaagse voetbal", stelt een gefrustreerde Weghorst.

Over zijn toekomst wil Weghorst nog niet teveel verklappen na afloop van het duel met Italië. De speler uit Borne maakte deze winter op huurbasis de overstap van Burnley, via Besiktas, naar Manchester United. Daar wist de Oranje-international geen potten te breken, waardoor hij niet op een langer verblijf hoeft te rekenen. Weghorst ligt tot medio 2025 vast in Burnley, maar geniet momenteel de interesse van een aantal Spaanse clubs en Everton eveneens.