AS Roma heeft Tahirovic niet zomaar naar Ajax laten vertrekken

'Nieuwe details over Ajax-deal: AS Roma doet Tahirovic niet zomaar van de hand'

19 juni 2023 om 12:40

Ajax kondigde zondag uit het niets de transfer van Benjamin Tahirovic aan, maar meer details over de deal komen nu naar buiten. AS Roma heeft de international van Bosnië & Herzegovina niet zomaar van de hand gedaan.

Tahirovic stond bij Roma te boek als een groot talent en kreeg in de eindfase van het voorbije seizoen meer en meer speeltijd. Volgens Italiaanse media is José Mourinho nog altijd gecharmeerd van de 20-jarige middenvelder maar hebben de Romeinen een noodzakelijke keuze gemaakt. La Gazzetta dello Sport meldt dat de UEFA eist dat Roma zijn financiële zaken op orde stelt.

Naar verluidt moet Roma voor eind juli dertig miljoen euro extra in kas hebben. Daar zijn de eerste 7,5 miljoen euro die Ajax overmaakt nu al van binnen. De kans is groot dat het niet bij die vaste som blijft. Volgens de roze sportkrant hebben de Romeinen enkele bonussen en een flink doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen.

Tahirovic is de tweede zomerversterking die in Amsterdam is neergestreken. Eerder sloeg directeur voetbalzaken Sven Mislintat al een slag door Branco van den Boomen op transfervrije basis naar de Johan Cruijff Arena te halen.