'Trainerswissel betekent niets voor Kluivert, aanvaller blijft gewild bij PL-club'

Justin Kluivert blijft een belangrijk transfertarget van Bournemouth
20 juni 2023 om 09:14
Laatste update: 20 juni 2023 om 09:35

Justin Kluivert blijft het belangrijkste transfertarget van Bournemouth. Ook na het ontslag van manager Gary O'Neil is de 24-jarige Nederlander nog steeds vol in beeld om de aanval van The Cherries te gaan versterken. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagochtend.

Afgelopen maandag werd O'Neil de laan uit gestuurd door Bournemouth, die zich juist onder zijn leiding hadden gehandhaafd in de Premier League. Meteen daarna werd zijn opvolger al bekend gemaakt. Andoni Iraola komt over van Rayo Vallecano, maar dat lijkt dus geen invloed te hebben op een mogelijke transfer van Kluivert.

Romano meldt dan ook dat de onderhandelingen tussen Bournemouth en AS Roma, de club waar de aanvaller nog altijd officieel onder contract staat, doorgaan. Kluivert werd de afgelopen jaren verhuurd aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia, maar lijkt nu een definitieve transfer te kunnen gaan maken. Daarmee kan hij de eerste Nederlander worden die in alle vijf grootste Europese competities (Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk) heeft gevoetbald.

Kluivert speelde in het afgelopen seizoen voor Valencia. In 26 wedstrijden in de Spaanse competitie wist hij zes keer te scoren. Bovendien gaf hij één assist.