'Silva wil niet meer terugkeren bij PSV, komst Pepi steeds aannemelijker'

Fábio Silva wil niet meer terugkeren bij PSV waardoor Ricardo Pepi kan komen
20 juni 2023 om 14:59

Fábio Silva keert naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug bij PSV. Zijn management laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat een langer verblijf in Eindhoven in principe niet meer tot de mogelijkheden behoort. De 20-jarige aanvaller werd het afgelopen halfjaar gehuurd van Wolverhampton.

De intentie van de Premier League-club was echter om Silva voor nog een jaar aan PSV te binden. Een obstakel in de regelgeving voorkwam dat. Mede daarom is de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen druk bezig om Ricardo Pepi over te nemen van FC Augsburg. De Amerikaan wordt gezien als ideale nummer twee in de spits achter Luuk de Jong, al ziet het ernaar uit dat hij ook zeker kansen in de basis gaat krijgen als het tot een definitieve transfer komt.

Silva scoorde vijfmaal in negentien officiële wedstrijden voor PSV. Hij maakte bovendien de winnende strafschop in de finale van de KNVB beker tegen Ajax. De Amsterdammers informeerden afgelopen maand nog naar hem, maar bleken niet concreet genoeg om te kunnen doorpakken.