Salaris Hakim Ziyech

Dit megasalaris kan ex-Ajacied Ziyech gaan verdienen in Saoedi-Arabië

26 juni 2023 om 16:44
Laatste update: 26 juni 2023 om 16:44

Hakim Ziyech staat voor een overstap naar Al-Nassr. Naast dat de ex-Ajacied in Saoedi-Arabië samen gaat voetballen met Cristiano Ronaldo, is de transfer financieel ook erg aantrekkelijk. Wat gaat Ziyech precies verdienen in de zandbak? VoetbalNieuws heeft de getallen. 

Astronomisch jaarsalaris voor Ziyech

Ziyech gaat onder meer Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en N'Golo Kanté achterna door zijn carrière te vervolgen in Saoedi-Arabië. Volgens journalist Ben Jacobs van CBS Sport kan Ziyech in de zandbak een jaarsalaris van minimaal dertig miljoen euro opstrijken. Dit bedrag kan naar verluidt nog oplopen via bonussen. De international van Marokko verdient bij Chelsea zo'n zes miljoen euro per jaar, waardoor hij er financieel flink op vooruit gaat.

Mocht Ziyech een contract voor dertig miljoen euro per jaar gaan tekenen bij Al-Nassr, dan is hij direct de best betaalde voetballer die in Nederland geboren is. Momenteel staat Frenkie de Jong op plek één met een jaarsalaris van achttien miljoen euro bij FC Barcelona, maar dit bedrag kan de flegmatieke linkspoot gaan verpulveren. Matthijs de Ligt (zestien miljoen euro, Bayern München) en Virgil van Dijk (14,9 miljoen euro, Liverpool) staat momenteel respectievelijk op plek twee en drie.