'Simons neigt naar langer verblijf bij PSV, Eindhovenaren hebben één voorwaarde'

'Simons neigt naar langer verblijf bij PSV, Eindhovenaren hebben één voorwaarde'

21 juni 2023 om 19:38

Xavi Simons neigt naar een langer verblijf bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Bovendien heeft de regionale krant belangrijk nieuws over de Paris Saint-Germain-clausule in het contract van het talent.

Technisch directeur Earnest Stewart heeft deze week met Simons gesproken over een contractverlenging. PSV is bereid om de middenvelder annex aanvaller 'vorstelijk' te betalen en hem meer verantwoordelijkheden te geven in de ploeg. De Eindhovenaren stellen daar een belangrijke voorwaarde tegenover: de clausule met PSG moet 'ab-so-luut' uit het contract.

Het is een publiek geheim dat Simons zelf kan bepalen of hij deze zomer voor een bedrag van zes miljoen euro naar PSG kan of niet. Het ED ontkent dat het altijd om slechts zes miljoen euro gaat. 'Niet voor alle tijdvakken gelden dezelfde bedragen en Simons kan in sommige periodes voor minder geld weg. Daarbij kunnen wel weer bonussen of andere constructies gelden, waardoor het bedrag toch weer hoger wordt. Kortom: 6 miljoen is niet altijd 6 miljoen en 12 miljoen niet altijd 12 miljoen.'

Het ED meldt bovendien dat het woord PSG niet gevallen is bij de onderhandelingen tussen Simons en de technische leiding van PSV. 'Simons heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in Eindhoven en neigt naar blijven', concludeert de lokale krant.