'Arsenal-connecties van zaakwaarnemer Simons niet behulpzaam voor PSV'

PSV probeert Xavi Simons uit handen van Arsenal en Paris Saint-Germain te houden
24 juni 2023 om 08:11

PSV-clubwatcher Jeroen Kapteijns zet zijn vraagtekens bij de onderhandelingen tussen de Eindhovenaren en Xavi Simons. De clubleiding doet er alles aan om haar goudhaantje te behouden, maar volgens de Telegraaf-journalist kan het geen toeval zijn dat het 20-jarige supertalent onlangs voor een Engelse zaakwaarnemer koos.

PSV nam Simons afgelopen zomer transfervrij over van Paris Saint-Germain, maar zou, wanneer hij dat zelf ziet zitten, voor ongeveer zes miljoen euro kunnen terugkeren naar de Franse hoofdstad. Door het enorm sterke seizoen dat Simons vorig jaar draaide, is een dergelijke overstap naar een topclub niet ondenkbaar. Een doorn in het oog van PSV, dat al maanden flink onderhandelt over de voorwaarden in zijn contract en volgens Kapteijns niet alleen vanuit Parijs concurrentie heeft.

"PSV heeft deze deal vorig jaar kunnen sluiten omdat de club een heel goede relatie heeft met Rafaela Pimenta, de rechterhand van wijlen Mino Raiola, die de zaak na diens dood heeft overgenomen", zo vertelt hij in de podcast Kick-off. "Dein is een nieuwe factor, die niets met PSV heeft: geen langlopende relatie of andere spelers." Volgens de journalist geeft de keuze van Simons voor Dein, een Engelsman en de zoon van oud Arsenal-bestuurder David Dein, wel degelijk aan dat hij een overstap naar de Premier League ziet zitten. "Daar heeft hij geweldige ingangen en dan vooral bij Arsenal. Ik denk niet dat dit allemaal heel behulpzaam is voor PSV om de deal te sluiten die ze nu willen."

De clausule in Simons' contract geldt dan wel alleen voor Paris Saint-Germain, maar zou 'een dempend effect' kunnen hebben op iedere transfersom. Een definitieve prijs is volgens Kapteijns dan ook moeilijk te bepalen. "Het is niet voor niks dat dit uitlekt", zo vervolgt hij, sprekende over een 'schimmig verhaal'.

PSV probeert er alles aan te doen om het contract van Simons te verlengen en de afkoopclausule eruit te halen. Wanneer dat gebeurt, moeten de Eindhovenaren bij een toekomstige transfer wel een flink percentage afstaan aan de Oranje-international. Dat zou voor hemzelf zeer aantrekkelijk kunnen zijn.