Feyenoord presenteert Thomas van den Belt van PEC Zwolle

Feyenoord presenteert 22-jarige Van den Belt: 'Ideale moment voor deze stap'

26 juni 2023 om 14:14

Feyenoord heeft Thomas van den Belt officieel gepresenteerd. De middenvelder komt voor iets minder dan één miljoen euro over van PEC Zwolle en tekent een contract tot medio 2027 in De Kuip. Zijn transfer was eind maart al afgerond.

"Ik zie dit als het ideale moment voor deze stap", aldus Van den Belt tegenover de clubmedia. "Ik ben blij dat ik hier ben en klaar om er tegenaan te gaan."

De 22-jarige speler, geboren en getogen in Zwolle, kwam vorig seizoen 35 keer uit voor De Blauwvingers in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin maakte hij grote indruk, door zestien keer te scoren, acht assists te geven en te promoveren naar de Eredivisie. Afgelopen maand werd hij gekroond tot beste speler van de competitie. Prestaties die ervoor hebben gezorgd dat hij een transfer verdiende naar de landskampioen.

Bij Feyenoord gaat Van den Belt de concurrentiestrijd aan met in eerste instantie Mats Wieffer, Quinten Timber, Ramiz Zerrouki en Sebastian Szymanski. De Rotterdammers zijn nog op zoek naar een vervanger voor de naar Benfica vertrokken aanvoerder Orkun Kökçü.

De selectie van trainer Arne Slot begint op dinsdag 4 juli aan het nieuwe seizoen. Op zaterdag 8 juli staat al de eerste oefenwedstrijd op het programma. Een mooie voor Van den Belt, want dan speelt hij uitgerekend tegen PEC.