Brighton & Hove Albion heeft zich bij Ajax gemeld voor Mohammed Kudus

'Ajax moet rekening houden met vertrek Kudus, Premier League-club meldt zich'

26 juni 2023 om 18:17
Laatste update: 26 juni 2023 om 18:21

Ajax moet serieus rekening houden met een eventueel vertrek van Mohammed Kudus. Volgens clubwatcher Mike Verweij heeft Brighton & Hove Albion zich officieel gemeld bij de Amsterdammers voor de Ghanees. Dat vertelt hij in de Kick-offpodcast van De Telegraaf.

Volgens Verweij is Manchester United de grootste concurrent van Brighton in de strijd om de Ajax-middenvelder, maar hebben The Seagulls de beste papieren. "Ze zijn in de race en ze hebben zich gemeld bij Ajax", zo zegt hij. "De naam van Kudus wordt heel nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United. Als Manchester United komt, dan kan Erik ten Hag weer heel goed zijn voor zijn oude club." Verweij doelt daarmee op de transfers van Lisandro Martínez, Antony en Donny van de Beek. De Nederlandse manager haalde hen vorig seizoen alle drie op uit de Johan Cruijff Arena.

De journalist voegt eraan toe dat Ajax naar verluidt een bedrag van 45 miljoen euro op tafel zou willen zien voor Kudus. "Maar of ze dat ooit voor hem gaan krijgen... Het lijkt me wel heel veel geld. Het is een jongen die heel vaak geblesseerd is geweest." Technisch directeur Sven Mislintat is volgens hem genoodzaakt om spelers te verkopen, om zo weer te kunnen herinvesteren. De transfer van Jurriën Timber naar Arsenal lijkt binnenkort te worden afgerond en ook Edson Álvarez lijkt de deur van de Arena achter zich dicht te slaan.

Kudus werd in 2020 voor een bedrag van negen miljoen euro door Ajax gekocht van FC Nordsjaelland. Hij speelde in het afgelopen seizoen 30 Eredivisiewedstrijden voor de Amsterdammers, scoorde daarin elf keer en gaf ook vier assists.