'Blind zoekt naar huis in Catalonië en is heel dicht bij overstap naar La Liga'

'Blind zoekt naar huis in Catalonië en is heel dicht bij overstap naar La Liga'

3 juli 2023 om 14:36
Laatste update: 3 juli 2023 om 15:41

Daley Blind zou zeer dicht bij een overstap naar Girona FC zijn. De Nederlandse verdediger is al in Catalonië gespot voor de nodige huizenzoektocht. 

Het Catalaanse SPORT meldt dat er nog maar weinig details zijn die Blind van een overstap naar La Liga scheiden: slechts de medische keuring staat nog in de weg. Bayern nam de verdediger in de winterstop over van Ajax, maar het contract van de Nederlander werd niet verlengd. Blind verliet Ajax na vierenhalf jaar na onenigheid met trainer Alfred Schreuder, die vlak daarna werd opgevolgd door John Heitinga. Inmiddels staat Maurice Steijn aan het roer bij de Amsterdammers.

Blind speelde niet eerder in de Primera División en lijkt het land binnenkort toe te kunnen voegen aan zijn cv. De linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelde tussen 2014 en 2018 al bij Manchester United. De verdediger speelde tussen 2010-2014 en 2018-2023 voor Ajax. Bayern haalde Blind op voor de breedte en dat was te zien in de hoeveelheid speeltijd die de voetballer ontving. Ook Thomas Tuchel, de nieuwe trainer van Der Rekordmeister, zag het niet zitten in de 33-jarige.