'Ajax kan officieel bod verwachten: Bassey in gesprek met Premier League-club'

'Ajax kan officieel bod verwachten: Bassey in gesprek met Premier League-club'

4 juli 2023 om 10:10
Laatste update: 4 juli 2023 om 10:12

Brighton & Hove Albion is serieus in de markt voor Ajacied Calvin Bassey. Volgens Fabrizio Romano zijn de gesprekken tussen de Premier League-club en de international van Nigeria gestart.

Maandag kwam Romano al met het nieuws dat Brighton Bassey op de korrel zou hebben. Nu is het duidelijk geworden dat de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen concreet in de markt is voor de Ajacied. Naar verluidt hebben de Seagulls Bassey al benaderd voor een eventuele overstap naar de Premier League. Brighton wacht nog op onderhandelingen met Ajax tot de Nederlandse topclub een vraagprijs heeft vastgesteld.

Bassey komt tot dusver nog niet uit de verf bij Ajax. De centrumverdediger is verdedigend erg sterk, maar laat in voetballend opzicht vaak nog wat steken vallen in Amsterdam. Het is de vraag of Maurice Steijn, de nieuwe trainer van Ajax, op dezelfde voet door wil met de 23-jarige verdediger. Bassey kostte Ajax 23 miljoen euro en ligt tot 2027 vast in Amsterdam, waardoor de club de kans krijgt om een deel van het aankoopbedrag terug te verdienen.