Lutsharel Geertruida van Feyenoord heeft een persoonlijk akkoord met RB Leipzig

'Geertruida bereikt persoonlijk akkoord met Leipzig, Feyenoord moet onderhandelen'

4 juli 2023 om 19:33
Laatste update: 4 juli 2023 om 22:57

Lutsharel Geertruida heeft een persoonlijk akkoord bereikt met RB Leipzig. Dat meldt het Duitse BILD dinsdagavond. Volgens de krant is het nu aan Feyenoord en de nummer drie van de Bundesliga om te gaan onderhandelen over de transfersom.

Een aantal uur eerder werd bekend dat Feyenoord een bod van ongeveer twintig miljoen euro voor de verdediger had ontvangen. Dat is de tweede die Leipzig tot dusver heeft ingediend. De Rotterdammers willen Geertruida naar verluidt niet laten gaan, maar daar denkt de jeugdexponent zelf anders over. Hij zou maar wat graag de stap naar de Bundesliga willen maken.

Duidelijk is in ieder geval dat Geertruida nog een contract tot medio 2025 in De Kuip heeft. Over zijn akkoord met Leipzig zijn verder geen details bekend. Feyenoord moet daarnaast serieus rekening houden met het eventuele vertrek van doelman Justin Bijlow, die grote interesse geniet van Manchester United.

De 22-jarige Geertruida speelde in het afgelopen seizoen 41 officiële wedstrijden voor Feyenoord en scoorde daarin driemaal. Hij was als rechtsback een belangrijke pion het elftal van trainer Arne Slot dat kampioen van de Eredivisie werd. Als gevolg maakte hij in maart zijn debuut voor het Nederlands elftal. Daarna kwam hij nog twee keer in actie, waardoor zijn interlandteller momenteel op drie staat.