Lang gepresenteerd bij PSV: de hobbelige carrière van de aanvaller in beeld

De hobbelige carrière van Noa Lang in beeld
10 juli 2023 om 10:58
Laatste update: 10 juli 2023 om 10:58

PSV heeft Noa Lang gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De opvallende carrière van de buitenspeler neemt daarmee een volgende wending. Hoe verliep de carrière van de pas 24-jarige Lang tot dusver? VoetbalNieuws brengt het in kaart. 

Noa Lang begon op jonge leeftijd met voetballen bij het Rotterdamse RSV HION op zevenjarige leeftijd. De aanvaller viel in goede zin op en werd in 2005 op zesjarige leeftijd gescout door Feyenoord. Lang speelde acht jaar lang in de jeugdopleiding bij de Rotterdamse topclub en speelde onder meer met Tyrell Malacia, Dylan Vente en Tahith Chong. In deze periode kwam Lang ook voor Besiktas en FC Nantes uit, omdat stiefvader Nourdin Boukhari als profvoetballer actief was in Turkije en Frankrijk.

In 2013 kreeg Lang, die als kleine jongen al van Ajax droomde, de kans om de jeugdopleiding van Feyenoord te verruilen voor die van Ajax. De speler besloot naar Amsterdam te gaan en dat werd hem lang kwalijk genomen door de Rotterdamse achterban. Lang maakte op 3 april van 2017 zijn debuut bij Jong Ajax en in dat seizoen werd Jong Ajax ook kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. 

Basisdebuut om van te dromen

Voor Lang zal de datum 1 december 2019 veel betekenis dragen. Het was de dag dat de voetballer in de basis mocht starten van Ajax 1. FC Twente was de tegenstander en Lang wist een hattrick te maken in de 2-4 overwinning. Lang werd daarmee de tweede Ajax-speler ooit die met een hattrick debuteerde, na Henk Groot in 1959. In de daaropvolgende jaren bleef Lang opvallen met zijn creativiteit en explosviteit, maar werd de speler wel verhuurd aan FC Twente. Dit gebeurde in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2019-2020 en kwam onder meer door het gedrag van de speler.

Lang kreeg het in december 2019 aan de stok met Dusan Tadic in het duel met Telstar. Erik ten Hag, destijds trainer van Ajax, vond het gedrag van Lang niet door de beugel kunnen. "Hij moet het accepteren als de grote Tadic iets tegen hem zegt", stelde Ten Hag destijds. "Dat wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft, maar op dat moment moet je je mond houden, accepteren en doorgaan."

In 2020 keerde Lang eind april terug bij Ajax en enkele maanden later werd de speler verhuurd aan Club Brugge. Aan het einde van het seizoen was de Belgische topclub overtuigd en werd Lang definitief overgenomen door de Amsterdammers. Drie jaar later lijkt het avontuur in België voorbij en is PSV het volgende station voor de opvallende buitenspeler. 

Als international mocht Lang tot dusver zeven keer opdraven in het shirt van Oranje. In die wedstrijden wist de speler twee keer te scoren, waaronder in de Nations League tegen Kroatië. Door de treffer van Lang in de blessuretijd mocht Nederland nog even dromen van een finaleplaats in het landentoernooi, maar Kroatië ging er met de finaleplaats vandoor. 

Blessure op eerste training PSV

Lang meldde zich op 10 juli voor de eerste training van PSV, maar moest na enkele minuten het veld al verlaten. De aanvaller lag met pijn op de grond en moest even later door twee man van het veld worden geholpen. De ernst van de blessure van de speler is nog onduidelijk.