Ek onder 21, engeland kampioen

Engeland rekent af met Spanje en kroont zich tot Europees kampioen op EK onder 21

8 juli 2023 om 19:58

Engeland onder 21 heeft in de finale van het Europees kampioenschap voor jeugdelftallen afgerekend met Spanje. Een doelpunt in de eerste helft was genoeg om de titel mee naar huis te nemen.

Voormalig PSV'ers Noni Madueke en Jarred Branthwaite zagen al dat Engeland al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had moeten komen. Na iets meer dan vijf minuten kwamen de Engelsen al gevaarlijk voor de goal, maar Newcastle United-aanvaller Anthony Gorden kreeg de bal na sterk verdedigend optreden niet voorbij de Spaanse doelman. Wat volgde was een enerverende eerste helft. Zowel Spanje als Engeland kregen kansen, maar voor een doelpunt moest het publiek wel enige tijd wachten. Spanje kreeg de overhand in de eerste helft, maar het waren de Engelsen die de rust in gingen met een 1-0 voorsprong. Waar Chelsea-verdediger Levi Colwill vlak voor rust nog op de paal kopte, was het enkele minuten later wel raak. Een vrije trap van Cole Palmer werd aangeraakt door Curtis Jones die daarmee voor de openingstreffer tekende. Vlak na het doelpunt volgde echter nog wel een flink opstootje tussen beide ploegen. Enkele stafleden werden met rood van het veld gestuurd voordat beide de kleedkamers opzochten.

Vlak na rust tekende aanvoerder Abel Ruiz voor de gelijkmaker, maar al snel zag hij de vlag voor buitenspel de lucht in gaan. Beide ploegen probeerde onder de druk van de tegenstander uit te voetballen wat zorgde voor een wedstrijd die op en neer ging. Ruiz kreeg halverwege de tweede helft een gigantische kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog net langs de rechterpaal. Spanje probeerde langszij te komen, maar de defensie van Engeland stond goed opgesteld. In de aller laatste minuut leek het echter toch nog mis te gaan voor Engeland. Een overtreding in de zestien zorgde voor een penalty voor Spanje, maar Ruiz kreeg de bal vanaf elf meter niet voorbij doelman James Trafford. Ook de rebound vond het net niet waardoor Engeland zich kroont tot Europees kampioen.