Voormalig AZ- en Ajax-speler bekent cocaïnehandel: tien jaar celstraf geëist

Voormalig AZ- en Ajax-speler bekent cocaïnehandel
14 juli 2023 om 17:38
Laatste update: 14 juli 2023 om 17:39

David Mendes da Silva heeft toegegeven betrokken te zijn bij grootschalige cocaïnehandel. De oud-speler van onder meer Ajax, AZ en Sparta zag vrijdag tien jaar celstraf tegen hem geëist worden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Mendes da Silva ontkende tot vrijdag alle aantijgingen, maar heeft in de rechtbank alsnog een boekje open gedaan. Volgens de oud-prof kreeg hij via een vriend de vraag om te bemiddelen met een derde persoon. Mendes da Silva krijgt een versleutelde telefoon en zo raakt hij steeds meer betrokken in het criminele circuit. Op een dag moest de oud-international drugs opslaan, maar dat ging fout.

Mendes da Silva raakte een deel van de drugs kwijt en moest van zijn opdrachtgever zelf voor de kosten opdraaien. "Dan ga je harder rennen. Ik had geen keus. Buiten verdien je niet zo snel 3,5 ton. Ik moest werken totdat ik het had terugbetaald", vertelt hij in de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie koppelt Mendes da Silva aan meerdere ladingen cocaïne met een totaal van 1584 kilo, wat de straatwaarde heeft van 119 miljoen euro. De aanklager eiste vanmiddag tien jaar, iets wat de advocaat van Mendes da Silva veel te hoog vindt.